Tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee ligt, als een buffer tussen Frankrijk en Spanje, een machtig gebergte met woeste toppen en kronkelende weggetjes waarop menig fietser zijn tanden heeft stukgebeten: de Pyreneeën.

De bekende cols uit de Tour de France zijn het toneel van de uitdagende tocht van west naar oost. Totaal 950 km, 30 cols en 20.000 hoogtemeters in 8 dagen!

De coureurs Jan Meesters en Ko en Pieter Jongerius hopen deze klus te klaren samen met begeleider/chauffeur/verzorger/mecanisien Jan Bos.

Of zoals Pieter het zo mooi kan verwoorden:
"bidon vullen met Atlantisch oceaanwater en leeggieten in de Middelandse zee".

We proberen tijdens de tocht elke dag deze blog bij te werken met een etappe-verslag en foto's en films. Uiteraard zijn jullie reacties ook van harte welkom, daar kunnen we ongetwijfeld weer energie uit putten voor de volgende dag!

Als je wilt reageren op een bericht op deze pagina klik dan op reacties bij een bericht. Je hoeft niet perse een account in te vullen, het kan ook met Naam/URL (URL hoef je niet in te vullen) of anoniem maar dan kan je in je reactie ook nog je naam vermelden. De laatste 100 reacties komen ook nog boven in de blog te staan.

Veel plezier met deze blog.


We are the champions! De klus is geklaard, daar staan we dan in de Middelandse zee.

Trans Pyreneeen

Trans Pyreneeen
Pieter , Jan en Ko en de gouden bidon met vers Atlantisch oceaan water, aan het eind van de tocht wordt die geleegd in de Middelandse zee

Tijdens een heftige afdaling opgehouden door een grote groep ... Mochten pas verder als we met ze op de foto gingen, nou vooruit dan maar!

Recente reacties

Recent Comments Widget

Verslag zesde etappe donderdag 5 juli  Arestui => Tuixent 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten