Tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee ligt, als een buffer tussen Frankrijk en Spanje, een machtig gebergte met woeste toppen en kronkelende weggetjes waarop menig fietser zijn tanden heeft stukgebeten: de Pyreneeën.

De bekende cols uit de Tour de France zijn het toneel van de uitdagende tocht van west naar oost. Totaal 950 km, 30 cols en 20.000 hoogtemeters in 8 dagen!

De coureurs Jan Meesters en Ko en Pieter Jongerius hopen deze klus te klaren samen met begeleider/chauffeur/verzorger/mecanisien Jan Bos.

Of zoals Pieter het zo mooi kan verwoorden:
"bidon vullen met Atlantisch oceaanwater en leeggieten in de Middelandse zee".

We proberen tijdens de tocht elke dag deze blog bij te werken met een etappe-verslag en foto's en films. Uiteraard zijn jullie reacties ook van harte welkom, daar kunnen we ongetwijfeld weer energie uit putten voor de volgende dag!

Als je wilt reageren op een bericht op deze pagina klik dan op reacties bij een bericht. Je hoeft niet perse een account in te vullen, het kan ook met Naam/URL (URL hoef je niet in te vullen) of anoniem maar dan kan je in je reactie ook nog je naam vermelden. De laatste 100 reacties komen ook nog boven in de blog te staan.

Veel plezier met deze blog.


We are the champions! De klus is geklaard, daar staan we dan in de Middelandse zee.

Trans Pyreneeen

Trans Pyreneeen
Pieter , Jan en Ko en de gouden bidon met vers Atlantisch oceaan water, aan het eind van de tocht wordt die geleegd in de Middelandse zee

Tijdens een heftige afdaling opgehouden door een grote groep ... Mochten pas verder als we met ze op de foto gingen, nou vooruit dan maar!

Recente reacties

Recent Comments Widget

Verslag achtste etappe zaterdag 7 juli Molló => Argéles-sur_Mer 


Afstand: 139 km
Hoogtemeters: 2100

De klus is geklaard. De laatste dag hebben we zeker niet cadeau gekregen. Toen we na een beklimming vanaf een col de Middelandse zee in het vizier kregen waren we al helemaal euforisch. Maar zoals al de hele tocht zat het venijn weer in de staart. We gingen eerst afdalen naar zee niveau om vervolgens via een magnifieke klim door de wijngaarden met continue uitzicht op de Middelandse zee nog een keer te stijgen naar 500 m op kronkelige weggetjes met stevige stijgingspercentages. Jan M. had het roadbook goed bestudeerd en stond als eerste aan de top met een grote smile.

Vervolgens dan toch het strand van Argeles bereikt waar we een ceremonie hebben opgevoerd voor de strandgasten. Overhandiging van de medailles (Sylvia bedankt), het legen van de gouden bidon met Atlantisch oceaanwater in de Middelandse zee en het ontkurken van de champagne fles.

foto's :  https://picasaweb.google.com/108523828497651475588/PyreneeenCoastToCoast?authuser=0&feat=directlink

video's : http://www.youtube.com/user/hapsikee

4 opmerkingen:

  1. jongens wij zijn apentrots op jullie,dat het doel bereikt is, en dat jullie gezond en veilig bij de middellandsezee zijn aangekomen,wat een prachtige ceremonie op het strand. goede reis,tot morgen doei.annefleur anthonie nel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Boy's, Zoveel hoogtes, zoveel afdalingen, zoveel kilometers,zoveel zere benen, zoveel zere konten, zoveel sfeer, zoveel plezier en dat om water naar de zee te brengen. Groet Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sommige uitdagingen win je, tegen sommige leg je het af. Als je wint voel je je lekker en sterk zodat je waarschijnlijk ook die volgende wint. Hoe meer je wint hoe gemakkelijker het wordt . Maak er een gewoonte van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel goed gedaan we hebben heel veel respect voor jullie we weten wat een krengen die pyreneeën cols zijn.
    groeten Martijn & Hein Boot (van de tourmalet)

    BeantwoordenVerwijderen